Ασφαλιστική... δικλίδα

Ανάκαμψη στα διεθνή χρηματιστήρια
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 00:01
UPD:06:22

AΝΑΚΑΜΨΗ χθες στις διεθνείς αγορές σε ένα περιβάλλον όμως που εξακολουθεί να είναι ασταθές, καθώς η τιμή πετρελαίου παραμένει σταθερά πάνω από τα 55 δολάρια το βαρέλι, παρά τις περιορισμένες διακυμάνσεις.

Σημαντικό στήριγμα στα αμερικανικά blue chip προσέφερε ο ασφαλιστικός κλάδος, καθώς ο κορυφαίος μεσίτης ασφαλειών Marsh & McLennan επανέκτησε τη χαμένη εμπιστοσύνη του μετά την έρευνα που άρχισε ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης και τα εις βάρος του στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η μετοχή της Marsh & McLennan σημείωσε άνοδο 8%, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και μία σειρά αλλαγών που ανακοίνωσε, εξέλιξη που έκανε τον Σπίτσερ να αναθεωρήσει τη στάση του όσον αφορά τη συνέχιση της υπόθεσης.

Η ανάκαμψη του ασφαλιστικού τομέα επισκίασε τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα επταμήνου. Οι μετοχές τεχνολογίας δέχθηκαν κάποιες πιέσεις από την πτώση 5% της μετοχής της Qualcomm, από τη στιγμή που η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα κάτω την επενδυτική αξιολόγησή της για την εταιρεία.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), κέρδισε συνολικά 138,49 μονάδες, ποσοστό 1,42%, φθάνοντας στις 9.888,48 μονάδες. Με άνοδο 14,75 μονάδων, ποσοστό 0,77%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 1.928,79 μονάδες.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο, καθοδηγούμενες από την ανάκαμψη των μετοχών ασφαλειών, καθώς η αγορά τώρα ελπίζει ότι η έρευνα που άρχισε στις ΗΠΑ δεν θα έχει τόσο οδυνηρές συνέπειες όσο αναμενόταν αρχικά.

Η μετοχή του διαφημιστικού κολοσσού WPP Group ενισχύθηκε 3,1%, προσφέροντας στήριγμα σε ολόκληρο τον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς τα έσοδα τρίτου τριμήνου της εταιρείας ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,28%, κλείνοντας στις 982,9 μονάδες, αφού υποχώρησε 1,7% τη Δευτέρα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων. Ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,18%.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε ελαφρώς, 0,09%, ανακάμπτοντας από τις προχθεσινές ζημίες, χάρη στην ανάκαμψη του κλάδου τραπεζών και ασφαλειών.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα