Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Nissan Motor Co. και των εταιρειών της τεχνολογίας, όπως της Canon Inc. και της Matsushita Electric Industrial Co., καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι θα ανακοινώσουν υψηλότερα κέρδη τριμήνου αυτήν την εβδομάδα.

Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 1.074,93 μονάδες στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Οι εταιρείες των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αποτελούσαν το 1/5 των συνολικών κερδών του δείκτη. Οι μετοχές της Resona Holdings Inc., της Shinsei Bank Ltd. και της Orix Corp. σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους για το πρώτο εξάμηνο, τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των διοικήσεών τους.

«Ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας είναι ένα σημείο όπου μπορούμε να δούμε ανάκαμψη και αυτό είναι θετικό για τις μετοχές των εταιρειών του», ανέφερε ο Jun Matsunaga, ο οποίος διαχειρίζεται 65 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με τη Nissay Asset Management Corp. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αναμένεται να ανακοινώσουν θετικά αποτελέσματα, ενώ μερικές από τις τράπεζες, σημειώνουν πρόοδο των δραστηριοτήτων τους».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index κέρδιζε 1%, οδεύοντας να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ. Στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της Shinhan Financial Group Ltd. κινούντο ανοδικά, μετά την ανακοίνωση καλύτερων, από το αναμενόμενο, κερδών.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σρι Λάνκα, λόγω εθνικής εορτής.

Ο Nikkei, υποχωρούσε κατά 0,1%, μετά τον σεισμό που έπληξε την Κεντρική Ιαπωνία στις 10:40' π.μ., τοπική ώρα. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την Niigata, όπου επλήγη το Σάββατο από άλλο σεισμό με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τουλάχιστον 31 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό NHK.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα