Royal Ahold: Επικεφαλής της στην Ισπανία ο Carlos Criado-Perez

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 08:16

ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Chief Executive Officer, της Safeway Plc, Carlos Criado-Perez, προσέλαβε στη θέση του επικεφαλής του τμήματός της στην Ισπανία, η ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Royal Ahold NV, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, επικαλούμενο τον ίδιο τον Criado-Perez.

O Carlos Criado-Perez, 52 ετών, αναλαμβάνει τη διοίκηση των καταστημάτων της Royal Ahold NV στην Ισπανία.

Aπό τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η πώληση των καταστημάτων της Ahold, στην Ισπανία, στην εταιρεία Permira, αντί 685 εκατ. ευρώ (874 εκατ. δολ.), ο Criado-Perez θα γίνει πρόεδρός της για τουλάχιστον 18 μήνες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο ηλικίας 52 ετών, Αργεντινός Criado-Perez, ο οποίος μιλά τουλάχιστον επτά ξένες γλώσσες, έφυγε από την Safeway τον Μάρτιο, όταν η William Morrison Supermarkets Plc, αγόρασε τη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Ο ίδιος, εισέπραξε 1,4 εκατ. λίρες Αγγλίας (2,6 εκατ. δολ.) ως αποζημίωση, καθώς και τέσσερα εκατ. λίρες επιπλέον, σύμφωνα με τους Times.

H Ahold σκοπεύει να μειώσει τα περιουσιακά της στοιχεία κατά 2,5 δισ. ευρώ το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρέος της και το κόστος των τόκων. Την εβδομάδα που πέρασε, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι οι πωλήσεις της το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 7,9% φθάνοντας στα 12 δισ. ευρώ, εξ αιτίας του ανταγωνισμού, ενώ η υποχώρηση του δολαρίου μείωσε την αξία των εσόδων της στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα