Merck KgaA: Σημαντική αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Στα 116 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 10:49

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση και σε ποσοστό της τάξης του 43%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της τέταρτης σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανίας της Γερμανίας, Merck KgaA, αποτέλεσμα των υψηλοτέρων πωλήσεων υγρών κρυστάλλων. Οι πωλήσεις του σκευάσματος Erbitux κατά του καρκίνου στο κόλον (το εντερικό τμήμα από το τυφλό έντερο ως την αρχή του απευθυσμένου), υπερέβησαν τις προβλέψεις της διοίκησής της.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 116 εκατ. ευρώ (148 εκατ. δολ.) από 80.8 εκατ. ευρώ, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Merck στο Web site της. Εντεκα οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν κατά μέσον όρο, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 97 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις, εξαιρουμένου του εργαστηρίου της, VWR, αυξήθηκαν κατά 7,2%, φθάνοντας στο 1,35 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την τρέχουσα χρήση, με ανάπτυξη κερδών η οποία ενδέχεται να υπερβεί το 150%, εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών κατά το τέταρτο τρίμηνο.

«Οι πωλήσεις του Erbitux ξεκίνησαν πολύ καλά», ανέφερε ο Ulrich Huwald, αναλυτής της M.M. Warburg & Co. KgaA στο Αμβούργο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, συμπληρώνοντας: «Χημικά, όπως οι υγροί κρύσταλλοι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τα ερχόμενα χρόνια».

Ο επικεφαλής της, Bernhard Scheuble, 51 ετών, βλέπει αύξηση των κερδών της εταιρείας φέτος, από την πώληση του εργαστηρίου της, VWR, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης για υγρούς κρυστάλλους. Οι μετοχές της έχουν κερδίσει ποσοστό της τάξης του 30% φέτος και είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των μεγαλυτέρων ανταγωνιστριών της στην Ευρώπη, όπως της AstraZeneca Plc και της GlaxoSmithKline Plc.

Η Merck επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην παραγωγή σκευασμάτων κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, συμπεριλαμβανόμενου του Erbitux, σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης της μείωσης των πωλήσεων του Glucophage κατά του διαβήτη, που δέχεται έντονο ανταγωνισμό από αντίστοιχες αντιγραφές φαρμάκων. Το Erbitux άρχισε να διατίθεται σε οκτώ χώρες της Ε.Ε. τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα