China Netcom: 1,2 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή της

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 11:14

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 9,4 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ) σχεδιάζει να αντλήσει από τη δημόσια εγγραφή της, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας της Κίνας, China Netcom Group Corp., προκειμένου να επεκτείνει τα δίκτυά της και να αποπληρώσει το χρέος της.

Η Netcom προσφέρει 47 εκατ. μετοχές στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, αξίας 20 κοινών μετοχών στην τιμή από 20,24 έως 23,12 δολ. ΗΠΑ η μία, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα. Επίσης, πουλά 104,6 εκατ. μετοχές στην τιμή από 7,88 έως 9,00 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στο Χονγκ Κονγκ, όπου και εδρεύει.

Η εταιρεία, η οποία έχει 77,6 εκατ. συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, χρειάζεται τα κεφάλαια για την επέκταση των δικτύων της και επιδιώκει την αύξηση των εσόδων της, καθώς μειώνονται σημαντικά οι χρεώσεις τηλεφωνικών κλήσεων από τις ανταγωνίστριές της, που προσφέρουν πολύ καλές τιμές, με απώτερο σκοπό την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών τους. Η China Netcom σχεδιάζει να προσελκύσει επενδυτές κατά την τρίτη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή που έγινε φέτος, με υψηλότερα μερίσματα και χαμηλότερες τιμές έναντι των κερδών των ανταγωνιστριών της.

H εταιρεία θα πουλήσει συνολικά 1,046 εκατ. μετοχές ή το 16,2% του συνόλου των μετοχών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα