Συμφωνία JPMorgan, DLJ για την εξαγορά της Warner Chilcott

Aντί του ποσού των τριών δισ. δολαρίων
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 13:48

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας, Warner Chilcott Plc, αντί του ποσού του 1,62 δισ. λιρών Αγγλίας (τριών δισ. δολ.) έκαναν JPMorgan Chase & Co. και η DLJ Merchant Banking του ομίλου Credit Suisse, υπερβαίνοντας την προσφορά ομίλου, με επικεφαλής την Goldman Sachs Group, που είχε γίνει νωρίτερα.

Η Morgan και η DLJ, προσέφεραν 862 πένες για κάθε μία μετοχή της εταιρείας και 33% υψηλότερα της τιμής κλεισίματος στις 17 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης, πριν την ανακοίνωση της προσέγγισης για την εξαγορά της.

Οι μετοχές της Warner Chilcott, σημείωναν άνοδο 34% μετά την ανακοίνωση για πιθανή προσφορά εξαγορά, στις 800 πένες, ανά μετοχή. Ομιλοι, με επικεφαλής την Goldman, την JPMorgan και την Bain Capital, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία της Βορείου Ιρλανδίας. Η προσφορά της Goldman ήταν 1,56 δισ. λίρες Αγγλίας.

Από την άλλη πλευρά, η Bain Capital Partners, η Carlyle Group και η Thomas H. Lee Partners, όμιλος χρηματιστηριακών οίκων, είπαν χθες, ότι ενδέχεται να κάνουν κι αυτοί προσφορά για την Warner Chilcott.

H Warner Chilcott, που ιδρύθηκε το 1968, πουλά τα σκευάσματα Estrostep και Loestrin. Οι μετοχές της εταιρείας, που μετονομάστηκε από Galen Holdings Plc φέτος, υποχωρούσαν σε ποσοστό 9,4% από την αρχή του έτους μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα