Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό στους δημοσίους υπαλλήλους

Συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 14:24

Οι αυξήσεις που δοθούν στους δημοσίους υπαλλήλους, μισθωτούς και συνταξιούχους, το 2005, θα είναι υψηλότερες από τον πληθωρισμό, ενώ κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους θα οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, και του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, μετά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, οι αυξήσεις που θα δοθούν θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό και θα αφορούν το σύνολο των αποδοχών, ενώ θα αυξηθεί παράλληλα το αφορολόγητο όριο σε 11 χιλιάδες ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου, είπε ότι σε μία επόμενη συνάντηση με τον υπουργό θα υπάρχουν οι τελικές απαντήσεις του στις διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Οι διεκδικήσεις μας για αύξηση των μισθών και των συντάξεων και για αύξηση των δαπανών για υγεία και παιδεία είναι δεδομένες, είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι αυξήσεις αυτές που θα δοθούν να συσχετιστούν και με την πορεία του πληθωρισμού και με τις νέες ρυθμίσεις για τη φορολογία.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα