Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη – Ράλι σε Ιταλία και Γερμανία

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 18:56
UPD:18:57
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Το ράλι της Wall Street χθες και η συνέχισή του σήμερα, οδήγησε σε ισχυρά κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να αγγίζει νέα υψηλά 5,5 και πλέον ετών, των γερμανικό DAX να ενισχύεται 2% και τον ιταλικό FTSE MIB να «σπάει» το φράγμα των 20.000 μονάδων.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,94% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,78%, ο DAX κατέγραψε ράλι της τάξης του 2,03%, ο CAC 40 έκλεισε 1,35% υψηλότερα και ο ΙΒΕΧ 35 ενισχύθηκε 1,38%.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, επέστρεψε στα προ-κρίσης (της χώρας) επίπεδα και πάνω από τις 20.000 μονάδες, για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2011, κλείνοντας με κέρδη 1,60%.

Χάρη στα πολύ αισιόδοξα στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις, η Wall Street χθες οδηγήθηκε στην καλύτερη επίδοσή της από τις αρχές του έτους, καθώς ξαλείφθηκαν οι ανησυχίες για την οικονομία που προκάλεσαν τα στοιχεία των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Αυτή η τάση συνεχίζεται και σήμερα με τον δείκτη S&P 500 να κινείται μία ανάσα μακριά από το ιστορικό του ρεκόρ, μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση της περιοχής της Νέας Υόρκης που έδειξαν σημαντική αύξηση τον Ιανουάριο και μετά τα αποτελέσματα της Bank of America τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Θετικά έδρασε στην ψυχολογία της αγοράς και η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις προοπτικές της οικονομίας το 2014, όπου τόνισε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιταχυνθεί το 2014 και η Ευρωζώνη έχει βγει από την ύφεση.

EURONEWS
Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της Burberry έκλεισε 4,63% υψηλότερα, μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις πωλήσεις την περίοδο των εορτών, τα οποία ανακοίνωσε.

Οι μετοχές της Lufthansa έκλεισαν με άνοδο 3,29% μετά την αναβάθμισή τους από τη Citigroup.

Οι μετοχές της Fraport, της γερμανικής εταιρεία μεταφορών που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έκλεισαν 4,42% υψηλότερα μετά την ανακοίωση των στοιχείων για αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Δεκέμβριο.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα