Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος η μείωση του ΦΠΑ στις ακτοπλοϊκές μεταφορές

Δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΞΕΕ
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 18:26
UPD:18:29
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (φωτογραφία αρχείου).

Μείωση του ΦΠΑ στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης των νησιών, επιδιώκει το υπουργείο Ναυτιλίας, δήλωσε ο υπουργός, Μ. Βαρβιτσιώτης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να δηλώνει ότι πρώτη μέριμνα του υπουργείου είναι η ακτοπλοϊκή κάλυψη όλων των νησιών της χώρας, γεγονός που επιβάλλει έναν εξορθολογισμό και αναδιάρθρωση στις υφιστάμενες ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις προς όφελος των άγονων γραμμών.

Για τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μεταφορών δήλωσε ότι έχουν ήδη εγκριθεί όλα από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Όσον αφορά στις γραφειοκρατικές διατυπώσεις και τέλη όσον αφορά στον ελλιμενισμό των τουριστικών σκαφών, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι το υπουργείο, έχοντας έτοιμο όλο το πλαίσιο για τα σκάφη αναψυχής, καταργεί μια σειρά από γραφειοκρατικού τύπου αγκυλώσεις που αφορούν τον απόπλου και τον κατάπλου των σκαφών, το τέλος 0,88 ευρώ και την ερασιτεχνική άδεια αλιείας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το υπουργείο αύξησε το δυναμικό της λιμενικής αστυνομίας στα νησιά τα οποία αποτελούν χώρους εισόδου λαθρομεταναστών και προγραμματίζει την πύκνωση των ελέγχων για την πάταξη της άγρας πελατών και του παραεμπορίου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Σε σχέση με τα Υδατοδρόμια, είπε ότι ολοκληρώθηκε από το υπουργείο όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους και αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες υδροπλάνων.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα