BofA: Άλμα κερδοφορίας στο δ’ τρίμηνο

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 15:30
UPD:15:34
EPA/ANDREW GOMBERT

Θεαματική άνοδο της κερδοφορίας της ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα Bank of America για το τέταρτο τρίμηνο του 2013, χάρη στη μεγάλη μείωση των προβλέψεών της για επισφαλή δάνεια.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε κέρδη ύψους 3,18 δισ. δολαρίων, που αντιστοιχούν σε 29 σεντς ανά μετοχή και είναι οκταπλάσια από τα κέρδη 367 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου του 2012 είχαν επηρεασθεί από πρόστιμα ύψους περίπου 5 δισ. δολαρίων που είχαν επιβληθεί στην BofA σχετικά με στεγαστικά δάνεια.

«Τα κεφάλαια και η ρευστότητα βρίσκονται σε επίπεδα - ρεκόρ, οι πιστωτικές ζημίες είναι σε ιστορικά χαμηλά, οι πρωτοβουλίες μας για μείωση δαπανών είναι εντός στόχων και αποφέρουν σημαντικές εξοικονομήσεις και οι εργασίες μας δείχνουν καλή δυναμική», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, Μπρους Τόμπσον.

Οι προβλέψεις της BofA για πιστωτικές ζημιές μειώθηκαν στα 336 εκατ. δολάρια από 2,2 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2012.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα