Coca-Cola 3E: Στρατηγική δέσμευση στην Ελλάδα

Παραγωγή του 98% των προϊόντων σε Αίγιο, Σχηματάρι, Βόλο και Κρήτη
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 14:21
UPD:16:12
COCA-COLAHELLENIC.GR

Εντός των επόμενων μηνών, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 3 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής του Αιγίου, όπου παράγεται το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ.

Σε σημαντικές επενδύσεις προχωρά η Coca-Cola Τρία Έψιλον το 2014, με γνώμονα, όπως τονίζει, τη στρατηγική δέσμευσή της για διατήρηση ισχυρής και σταθερής παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά σε ενέργειες βελτίωσης της παραγωγικής και εφοδιαστικής διαδικασίας της, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας των παραγωγικών της μονάδων, όπου συνεχίζει να παράγεται το 98% των προϊόντων της που διατίθενται στην ελληνική αγορά, καθώς και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Εντός των επόμενων μηνών, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 3 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής του Αιγίου, όπου παράγεται το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Επίσης, η εταιρεία προβαίνει σε επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ στη μονάδα του Σχηματαρίου Βοιωτίας, με στόχο αφενός την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων και του νερού και αφετέρου την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητάς της.

Η Ccoa-Cola 3E επισημαίνει επίσης ότι η παραγωγική μονάδα στο Βόλο παραμένει μία από τις βασικές μονάδες της στην Ελλάδα και θα επικεντρωθεί πλέον στην παραγωγή αναψυκτικών. Συγκεκριμένα, η μονάδα στον Βόλο παράγει το 84% του όγκου αναψυκτικών σε γυάλινη φιάλη για όλη την ελληνική αγορά, ενώ αποτελεί βασική μονάδα για την παραγωγή αναψυκτικών σε κουτιά αλουμινίου, καλύπτοντας το 29% της συνολικής παραγωγής, που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς και των αγορών του εξωτερικού.

Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει την παραγωγική δραστηριότητά της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όπως τονίζει, από τη δραστηριότητα στο Ηράκλειο, η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη της Κρήτης και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νησιού και συμπληρωματικά της υπόλοιπης χώρας σε αναψυκτικά.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία αποφάσισε την υλοποίηση προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης για τη μονάδα του Βόλου, δίνοντας κίνητρα στους εργαζόμενους που θέλουν να αποχωρήσουν. Κατά μέσο όρο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων κινήτρων, μισθολογική κάλυψη των εργαζομένων για 2 χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα