KT Freetel Co.: Ενατη φορά μείωση των καθαρών κερδών

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 07:52

ΜΕΙΩΣΗ, για ένατη συνεχόμενη φορά, των καθαρών της κερδών, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κινητής τελεφωνίας της Ν. Κορέας, KT Freetel Co., καθώς οι αλλαγές στη νομοθεσία αύξησαν τον ανταγωνισμό και οδήγησαν στα ύψη το κόστος της διάθεσης προϊόντων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 12% το τρίτο τρίμηνο, στα 92 δισ. γουόν (82 εκατ. δολ.), μετά τα έξοδα μάρκετινγκ, που αυξήθηκαν κατά 47%, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 12%, φθάνοντας στο 1,5 τρισ. γουόν.

Ο ανταγωνισμός φέτος στην Κορέα ήταν πολύ έντονος, όπου επτά στους 10 ανθρώπους κατέχουν κινητό τηλέφωνο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης που επέτρεψε στους χρήστες να αλλάξουν τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να αλλάξουν αριθμό κλήσης. Τα αποτελέσματα της KT Freetel, είναι ανάλογα της ηγέτιδας του κλάδου στη χώρα, SK Telecom Co., η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μείωση των καθαρών της κερδών σε ποσοστό της τάξης του 22%.

Το σύνολο του κλάδου δεν θα ακολουθήσει θετική πορεία μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», ανέφερε ο Kim Tae Hyun, της Kyobo Investment Trust Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Το κόστος διάθεσης προϊόντων βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνουν οι εταιρείες του κλάδου για να αυξήσουν την κερδοφορία τους».

Ο Kim, ο οποίος αρνήθηκε να αναφερθεί στο ποσόν των μετοχών που διαχειρίζεται, είπε, ότι δεν αγοράζει μετοχές εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Η μετοχή της KT Freetel κέρδιζε 0,7%, φθάνοντας στις 20.500 γουόν η μία στις 12:54' μ.μ., ώρα Σεούλ, ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η τιμή της βρίσκεται περίπου 2% χαμηλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα