Πτώση στη Wall Street

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 23:40
UPD:23:48
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Ύορκης έπειτα τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και με τους επενδυτές να έχουν στο βλέμμα στραμμένο στο κύμα εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones κινήθηκε με απώλειες 1,09% στις 16,257.94 μονάδες. Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Merc&Co Inc και η Intel  Corp στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Microsoft Corp και της Walt Disney Co/ The

Ο S&P υποχώρησε 1,26% στις  1,819.12 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 1,47% στις 4,113.304 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας αιφνιδίασαν και απογοήτευσαν τους επενδυτές αφού η αμερικάνικη οικονομία πρόσθεσε μόλις 74.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, τη μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Ιανουάριο του 2011.

Τα στοιχεία φέρνουν εκ νέου στην επιφάνεια τις εκτιμήσεις σχετικά με τις προθέσεις της Fed μετά την απόφαση της να ξεκινήσει τη μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων, κατά 10 δισ. δολάρια αυτόν τον μήνα.

Μέχρι πριν μερικές ημέρες, οι αναλυτές έκαναν λόγο για περαιτέρω μείωση  του προγράμματος τόνωσης της Fed κατά τους επόμενους μήνες, από τη στιμγή που η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται.

Τα νέα αυτά στοιχεία όμως από το μέτωπο της αγοράς εργασίας θα μπορούσαν πλέον να αναγκάσουν την Fed να επανεξετάσει τα μελλοντικά της σχέδια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα