Σε θετικό έδαφος η Ευρώπη

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 12:15
UPD:12:17
REUTERS/STRINGER/GERMANY

O DAX καταγράφει άνοδο 0,44%.

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα αδύναμα στοιχεία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για το μήνα Δεκέμβριο, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Fed να κρατήσει πιο χαλαρή νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Θετικά επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα τα νέα από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,19%, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,44%, ο CAC 40 κινείται 0,27% υψηλότερα, ενώ στο +0,66% και στο +0,74% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

Η είδηση ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε μόλις 74.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2011, δεν καταφέρνει σήμερα να βαρύνει την επενδυτική διάθεση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αντ 'αυτού, οι επενδυτές επικεντρώνονται στις εταιρικές ειδήσεις. Η Sports Direct, η βρετανική αλυσίδα αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει το 4,6% των μετοχών της Debenhams και δήλωσε ότι θέλει να διερευνήσει εναλλακτικές λύσεις «σε επιχειρησιακό επίπεδο». Οι μετοχές της Debenhams ενισχύονται κατά 4,5% τκαι τις Sport Direct 0,2%.

Η Egdon Ρesources και η Dart Energy βλέπουν τις μετοχές τους να ενισχύονται μέχρι και 3%, μετά από την ανακοίνωση της γαλλικής Total ότι αποκτά μερίδιο στις συγκεκριμένες εταιρείες, με την ελπίδα να ενισχύσει τη θέση της στην παραγωγή φυσικού αερίου στη Βρετανία.

Οι μετοχές της Suedzucker ενισχύονται κατά 7% μετά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδοφορίας.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος στην Ευρώπη σ'ήμερα, μετά την είδηση ότι οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές συμφώνησαν να χαλαρώσουν τους νέους κανόνες σχετικά με το ποσό του χρέους που οι τράπεζες επιτρέπεται να κατέχουν, εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ανρητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από τις ΗΠΑ, η προσοχή αυτή την εβδομάδα θα στραφεί σε μια σειρά ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από μεγάλες τράπεζες και εταιρείες, όπως οι JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, Intel και General Electric.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα