LG Telecom: Εκρηκτική αύξηση των καθαρών κερδών

Μετά την αλλαγή της νομοθεσίας για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 07:57

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 63%, σημείωσαν το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, LG Telecom Ltd., καθώς πολύς κόσμος δεν ανανέωσε τη συνδρομή του σε ανταγωνίστριές της, μετά την αλλαγή των νόμων που διέπουν τον κλάδο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 44 δισ. γουόν (39 εκατ. δολ.) το τρίτο τρίμηνο, έναντι 27 δισ. γουόν, που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 42%, φθάνοντας στα 788 δισ. γουόν.

Η LG απέσπασε συνδρομητές από την SK Telecom Co. και την KT Freetel Co., καθώς φέτος επετράπη η αλλαγή εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, αλλά με τη διατήρηση του αριθμού κλήσης. Η LG, της οποίας οι συνδρομητές είχαν επίσης το ίδιο δικαίωμα, να αλλάξουν εταιρεία και να κρατήσουν τους αριθμούς τους, αύξησαν το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στο 16,3% από 14,3% που είχε πέρυσι.

Οι μετοχές της LG Telecom υποχωρούσαν κατά 1,2%, φθάνοντας στις 4.130 γουόν, στη 1:24' μ.μ., ώρα Σεούλ. Η μετοχή έχει κερδίσει φέτος συνολικά ποσοστό 14%, έναντι πτώσης 19% του δείκτη Kosdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα