BMW: Υψηλότερα κέρδη μετά τη ζήτηση σε ΗΠΑ και Ασία

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 10:11

ΑΥΞΗΣΗ 7,6%, σημείωσαν για πέμπτη συνεχόμενη φορά, το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης βιομηχανίας αυτοκινήτων πολυτελείας στον κόσμο, Bayerische Motoren Werke AG – BMW – καθώς η σειρά 5 των μοντέλων της και X3, προσήλκυσαν περισσότερους αγοραστές από ό,τι τα μοντέλα Mercedes-Benz της DaimlerChrysler.

Τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν στα 479 εκατ. ευρώ (609 εκατ. δολ.) ή 71 σεντς ανά μετοχή, από 445 εκατ. ευρώ ή 66 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της BMW. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν κατά μέσον όρο σε 513 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 6,3%, φθάνοντας στα 10,6 δισ. ευρώ έναντι 9,95 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της, Helmut Panke, 58 ετών, αναθεώρησε τις προβλέψεις για τα κέρδη το τρέχον έτος, καθώς η BMW παρουσιάζει 10 νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου και του X3. H αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είναι κερδοφόρα από τη έναρξη της πώλησης των αυτοκινήτων μάρκας Rover στη Βρετανία το 2000, απέσπασε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την Mercedes στη Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την European Automobile Manufacturers Association και την Autodata Corp.

Στη Δυτική Ευρώπη, το μερίδιο των αυτοκινήτων με το σήμα BMW, αυξήθηκε στο 3,8%, από 3,5% το εννεάμηνο, τη στιγμή που το αντίστοιχο της Mercedes υποχώρησε στο 4,7% από 5,1%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Στις ΗΠΑ το μερίδιό της αυξήθηκε στο 1,5% από 1,4%, ενώ της Mercedes υποχώρησε στο 1,2% από 1,3%, σύμφωνα με την Autodata.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα