Με κέρδη κινείται η Wall Street

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 17:08
UPD:17:11
REUTERS/LUCAS JACKSON

Mικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες με το... «καλημέρα» της νέας χρονιάς,  με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής  της Fed, Μπεν Μπερνάνκε και άλλων αξιωματούχων της τράπεζας, αργότερα μέσα στην ημέρα, για τυχόν ενδείξεις της πορείας του ρυθμού αγορών assets τους επόμενους μήνες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,32%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,24% και ο δείκτης Nasdaq καταγάφει κέρδη της τάξης του 0,7%.

 «Τα σχόλια του επικεφαλής της Fed και των υπόλοιπων αξιωματούχων είναι πιθανό να είναι αρκετά αισιόδοξα συνολικά, δεδομένου ότι η διαδικασία μείωσης του προγράμματος αγορών ομολόγων της ομοσπονδιακής τράπεζας είναι ήδη σε εξέλιξη», όπως σημειώνει ο Μάικλ Έβρι, επικεφαλής οικονομολόγος της Rabobank International.

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει σταθερό το ρυθμό της αγοράς ομολόγων κατά τη διάρκεια του 2013, βοήθησε τον S&P 500 να σημειώσει ράλι της τάξης του 30%. Οι αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι θα μειώσουν τις μηνιαίες αγορές assets στα 75 δισ. δολ. από 85 δισ. δολάρια, ξεκινώντας αυτό το μήνα, επικαλούμενοι  την ταχύτερη από το αναμενόμενο οικονομική ανάπτυξη.

Σε ότι  αφορά τα εταιρικά νέα, η  Chrysler Group LLC ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 6% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση για το μήνα Δεκέμβριο από το2007, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των πωλήσεων κατά 8,3%. 

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή του Facebook μετά την είδηση για τη μήνυση που κατατέθηκε ενάντια της ετιαρείας, ότι παραβιάζει το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Αυτή την ώρα η μετοχή της ενισχύεται 0,71%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα