ΔΑΝΕ: Δεν υφίστανται οικονομικές εκκρεμότητες των μελών του δ.σ.

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2001 18:09

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Δωδεκανησιακής Ανωνύμου Ναυτικής Εταιρείας(ΔΑΝΕ) με την ΑΝΕΚ -η οποία ως γνωστόν κατέχει το 41% των μετοχών της ροδίτικης εταιρείας.

Η διαμάχη των δύο πλευρών -που έφθασε ως το σημείο της αποστολής εξώδικων από τη διοίκηση της ΑΝΕΚ προς το προεδρείο της ΔΑΝΕ- προκαλείται κυρίως από την άρνηση των άλλων μετόχων της ΔΑΝΕ να αποδεχθούν τετελεσμένα, ενώ την ίδια ώρα η ΑΝΕΚ επιχειρεί να ανεβάσει κι άλλο τους τόνους, ειδικά μετά την παρέμβαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, το οποίο ζητεί διευκρινίσεις αναφορικά με την πορεία της εταιρείας.

Η ΔΑΝΕ με σημερινή επιστολή της προς το ΧΑΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Δεν υφίστανται οιουδήποτε είδους οικονομικές εκκρεμότητες των μελών του διοικητικού συμβουλίου, έναντι της εταιρείας μας.

Ουδέν πρόβλημα υφίσταται με την ασφάλιση του στόλου της. Oπως σας είναι γνωστόν η εταιρεία μας, μετά την υπαγωγή της στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 1892/90, ευρίσκεται στο στάδιο εξυγίανσης και σταθεροποίησης, ανταποκρινόμενη πλήρως στις οικονομικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφείσα με τους πιστωτές της σύμβαση, που έχει επικυρωθεί με την υπ’ αρ. 209/99 απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ταυτόχρονα εξ ιδίων και μόνον κεφαλαίων προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς στην ολοκλήρωση των εργασιών μετασκευής του επίσης εξ ιδίων κεφαλαίων αποκτηθέντος ηλικίας 10 ετών πλοίου της ε/γ-ο/γ Διαγόρας, το οποίο υπολογίζεται να δρομολογηθεί και να εκτελεί πλόες στη Δωδεκάνησο, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Εκτός αυτού, το δ.σ. της εταιρείας μας, αποφάσισε ήδη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά 33 δισ. δρχ., με την άσκηση προτιμησιακού δικαιώματος εκ μέρους των παλαιών μετόχων και σύντομα θα συγκαλέσει προς τούτο έκτακτη γενική συνέλευση.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την εν λόγω αύξηση θα χρησιμοποιηθούν για νέες επενδύσεις και κυρίως για την αγορά δύο νέων πλοίων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών των πλοίων της Ρόδος και Πάτμος.

Ηδη, το ηλικίας 35 ετών πλοίο Ιαλυσός έχει αποδρομολογηθεί-παροπλισθεί και εδόθη προς πώληση. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΑΝΕΚ κατά της ΔΑΝΕ είναι αβάσιμη και κατά την εκτίμησή μας απορριπτέα. Ηδη το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά μας για έκδοση προσωρινής διαταγής».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΝΕΚ



Σχολιασμένα