Στις αρχές του 2005 τα εγκαίνια του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 16:31

Στις αρχές του 2005 θα είναι έτοιμη η τουρκική εταιρεία Botas για τα εγκαίνια του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή του γενικού διευθυντή της προς τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ Ραφαήλ Μωυσή.

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της τουρκικής εταιρείας αποφάσισε να περιλάβει στο διαγωνισμό για το τμήμα του αγωγού στο έδαφος της Τουρκίας περισσότερες τεχνικές κοινοπραξίες.

Στις 12 Οκτωβρίου προκηρύχθηκε στην Τουρκία νέος διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου και στις 25 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η αποδοχή των νέων προσφορών από 27 κοινοπραξίες, οι οποίες θεωρήθηκαν καταρχήν κατάλληλες για το διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την επιστολή του γενικού διευθυντή της Botas, ο ανάδοχος θα επιλεγεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2005 και τα εγκαίνια του έργου θα μπορούν να γίνουν αμέσως μετά.

Στην Ελλάδα το έργο της κατασκευής του αντίστοιχου τμήματος επί ελληνικού εδάφους, (Αλεξανδρούπολη-Κήποι Έβρου) έχει προχωρήσει με κανονικούς ρυθμούς και έχει ήδη επιλεγεί ο ανάδοχος.

Η υλοποίηση του έργου μπορεί να ξεκινήσει μέσα στις χρονικές προδιαγραφές οι οποίες έχουν καθοριστεί, ενώ και οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι δεν μεταβάλλονται οι προθεσμίες για έναρξη αξιοποίησης του έργου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα