Η Αλουμίνιον της Ελλάδος για το έργο συμπαραγωγής

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 17:06

Η Αλουμίνιον της Ελλάδος ανακοίνωσε σήμερα ότι η προετοιμασία του έργου συμπαραγωγής, το οποίο θα της εξασφαλίσει την απαιτούμενη ηλεκτρική και θερμική ενέργεια για τα επόμενα χρόνια, εξελίσσεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Η προτεινόμενη νέα λύση για το σταθμό συμπαραγωγής θα παράγει το σύνολο της απαιτούμενης για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας εξασφαλίζοντας έτσι την οικονομική βιωσιμότητα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Αναμένεται ότι ο σταθμός αυτός θα τεθεί σε λειτουργία, όταν θα έχει υλοποιηθεί η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου μέχρι το εργοστάσιο, όπως προβλέπεται από το Προσύμφωνο που η Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει υπογράψει με τη ΔΕΠΑ.

Επιπροσθέτως, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το έργο υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας και στην εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών. Για το σκοπό αυτό η Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει την πλήρη υποστήριξη του υπουργείυο Ανάπτυξης και των αρμόδιων αρχών του προγράμματος Ανταγωνιστικότητας.

Η πρόταση για τον εν λόγω σταθμό Συμπαραγωγής είναι το αποτέλεσμα λεπτομερούς μελέτης, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2004 με αντικείμενο την έρευνα των πλέον ενδεδειγμένων εναλλακτικών λύσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το εργοστάσιο εν όψει της λήξης της Σύμβασης Ενέργειας με την ΔΕΗ στις 31 Μαρτίου 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα