Eurobank: Καμία συζήτηση για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Διευκρινίσεις για τη σχεδιαζόμενη ΑΜΚ
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 10:57
UPD:10:58
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Σε διευκρινίσεις για τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προέβη η Eurobank, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως, από κοινού με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, προετοιμάζεται για την υλοποίηση της ανακοινωθείσας ΑΜΚ. Όπως σημειώνει, το τελικό ποσό της αύξησης θα καθοριστεί από τη Eurobank και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο οι οποίες αξιολογούνται, επί του παρόντος, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank διευκρινίζει πως ουδεμία συζήτηση έχει υπάρξει σχετικά με την διαμόρφωση της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών.

Σημειώνεται πως ενόψει της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 9-20 Δεκεμβρίου 2013, παρουσίαση της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των ενοποιημένων οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου 2013 του Ομίλου, σε αναλυτές, εκπροσώπους τραπεζών και σε θεσμικούς επενδυτές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η οποία δημοσιοποιήθηκε με τα μέσα που προβλέπονται στη νομοθεσία.

Η τράπεζα θα δημοσιοποιεί με τα ίδια μέσα κάθε περαιτέρω σημαντική μεταβολή ή εξέλιξη, που αφορά στην σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αμέσως μετά την επέλευση αυτής της μεταβολής ή εξέλιξης, καταλήγει η Eurobank στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα