Eurobank: Στα 148 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ προβλέψεων στο γ΄ τρίμηνο

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 18:35
UPD:18:37
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Σε 148 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ προβλέψεων της Eurobank το τρίτο τρίμηνο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 53% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας το καθαρό αποτέλεσμα του ομίλου παρέμεινε ωστόσο αρνητικό παρά τη σχετική ανάκαμψη των κερδών προ προβλέψεων, και διαμορφώθηκε σε -285 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο ή και -211 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των εκτάκτων ζημιών «απόρροια των υψηλών προβλέψεων και της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας».

Τα καθαρά έσοδα από τόκους παρουσίασαν αύξηση κατά 7% το γ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της σταδιακής βελτίωσης του κόστους χρηματοδότησης, ενώ την ίδια περίοδο τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 19%, με ενίσχυση των οργανικών εσόδων και επάνοδο των λοιπών εσόδων σε θετικό έδαφος.

Μείωση κατά 7% παρουσίασε το λειτουργικό κόστος στο εννεάμηνο του 2013 (εξαιρουμένου του Νέου ΤΤ και της Νέας Proton), ενώ επιτυχής κρίνεται η ολοκλήρωση εθελουσίας αποχώρησης 1.073 υπαλλήλων με ετήσιο όφελος 61 εκατ. ευρώ.

Οι καταθέσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 850εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο (εξαιρουμένου του Νέου ΤΤ και της Νέας Proton), ενώ μείωση κατά 7% κατέγραψαν τα νέα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών στην Ελλάδα (επίσης εξαιρουμένου του Νέου ΤΤ και της Νέας Proton).

Για «σημάδια σημαντικής βελτίωσης» αλλά και «πολλαπλές προκλήσεις» έκανε λόγο σε σχετική δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου. «(…) Κατά το γ΄ τρίμηνο επιτύχαμε αύξηση των καταθέσεων, μείωση του ρυθμού δημιουργίας νέων δανείων σε καθυστέρηση, περαιτέρω περιορισμό του λειτουργικού κόστους και αύξηση των εσόδων», ανέφερε ο κ. Μεγάλου εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Eurobank θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το ρόλο της στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα