Τράπεζα Κύπρου: Στήριξη προέδρου στον CEO

Με αφορμή δηλώσεις του Τζ. Χούρικαν στον Independent
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 15:05
UPD:15:11
REUTERS/RADU SIGHETI

Πλήρη στήριξη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, ο οποίος δήλωσε ότι βασικό μέλημά του είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έδωσε ο πρόεδρος της τράπεζας, Κρίστης Χασάπης.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Χούρικαν, ο κ. Χασάπης είπε ότι η Τράπεζα Κύπρου θα κάνει ό,τι μπορεί για να εισπράξει αυτά που της οφείλονται.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent, ο ιρλανδός διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου ανέφερε ότι πρώτιστη προτεραιότητά του είναι η επίθεση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ανέρχονται στο 48% του συνόλου των δανείων. Τα μεγαλύτερα ποσά, συνολικού ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ, τα οφείλουν 20 επιχειρηματίες, κυρίως, από την αγορά ακινήτων.

Ο κ. Χούρικαν ανέφερε επίσης ότι το «πείραμα» του «κουρέματος» καταθέσεων στέρησε από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, δηλαδή την εμπιστοσύνη. «Ήταν ένα οικονομικό πείραμα σε μία οικονομία αρκετά μικρή για να πειραματιστεί πάνω της η ΕΕ. Αν αποτύχει, η ζημιά της χώρας θα είναι ακραία, αλλά η ζημιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα