Κύπρος: Ψηφίζεται σήμερα ο προϋπολογισμός

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 10:16
UPD:10:21
EPA/FILIP SINGER

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας, με βάση τον προγραμματισμό, θα γίνουν ομιλίες από βουλευτές, ενώ κατά την εναρκτήρια συνεδρία χθες, ομιλίες έκαναν οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων (φωτογραφία αρχείου).

Συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, τον πρώτο που συνομολογήθηκε μετά την ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα προσαρμογής.

Ο προϋπολογισμός θα τεθεί προς ψήφιση αργά το απόγευμα και αναμένεται, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να εγκριθεί με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ.

Με βάση την ημερήσια διάταξη, η συζήτηση συνεχίζεται στις εννέα σήμερα το πρωί και εκτός από τον προϋπολογισμό θα συζητηθεί το θέμα της ίδρυσης ταμείου αλληλεγγύης για την απασχόληση και κοινωνική συνοχή αλλά η δημιουργία φορέα ενιαίας διαχείρισης υδάτων.

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας, με βάση τον προγραμματισμό, θα γίνουν ομιλίες από βουλευτές, ενώ κατά την εναρκτήρια συνεδρία χθες, ομιλίες έκαναν οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων.

Στη χθεσινή ομιλία του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης ανέφερε ότι η κυπριακή οικονομία το 2014 καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως την οικονομική ύφεση, την αυξανόμενη ανεργία, το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και το πολύ υψηλό ποσοστό δημόσιου χρέους.

«Η κυπριακή οικονομία», είπε «για το 2013 παρουσιάζει ύφεση με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης», προσθέτοντας πως «με βάση το επικαιροποιημένο μακροοικονομικό σενάριο, ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2013 προβλέπεται να κυμανθεί στο -7,7%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ίδιου σεναρίου, ο εν λόγω δείκτης για το 2014 παρόλο που προβλέπεται να βελτιωθεί, θα εξακολουθήσει να παραμένει αρνητικός και θα κυμανθεί στο -4,8%».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα