Δεν υπάρχει θέμα αλλαγών στο πλαίσιο των ασφαλιστικών νόμων

Συνάντηση ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης με ΓΣΕΕ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2004 18:49

«Η κυβέρνηση δεν θέτει θέμα Ασφαλιστικού. Καλούμε όμως τους κοινωνικούς εταίρους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια διευθέτησης των επιμέρους εκκρεμοτήτων, όπως τα ειδικά ταμεία, τα επικουρικά ταμεία κλπ. Η κυβέρνηση εγγυάται, απόλυτα και κατηγορηματικά, την ομαλή καταβολή των συντάξεων και των λοιπών παροχών όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι μέσα στο 2005 ο χρόνος απονομής των συντάξεων θα συρρικνωθεί στο ελάχιστο, με εξαίρεση, τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν διακρατικά ασφαλιστικά δικαιώματα διαδοχικής ασφάλισης.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για τις προσλήψεις 300 και πλέον γιατρών, που κρίνονται απαραίτητοι για να καλύψουν κενά που υπάρχουν σε πολλές ειδικότητες.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Κωστόπουλος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τις Επιτροπές που συγκροτούνται για να αναλάβουν την Κωδικοποίηση της Ασφαλιστικής Νομοθεσίας.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της εθελουσίας εξόδου και οι αναδιαρθρώσεις σε ορισμένους Οργανισμούς και Τράπεζες, για τις οποίες συμφωνήθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επιβαρύνουν τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σε σχέση με προωθούμενες, προς ψήφιση, Κοινοτικές Οδηγίες, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να περνάει μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις και κοινωνικό διάλογο και όχι μέσα από ατομικές συμβάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα