Σε 18 συμβάσεις συνεργασίας προχώρησε το ΤΕΜΠΜΕ

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2004 20:27

Σε συμβάσεις συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, αλλά και με 16 συνεταιριστικές τράπεζες και την Τράπεζα Αττικής, προχώρησε το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), ενάμιση μήνα μετά τη σύσταση του υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, για «απογείωση» των δραστηριοτήτων του φορέα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ΤΕΜΠΜΕ προχώρησε σε:

- Σύμβαση συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων την 25η Οκτωβρίου 2004. Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης αυτής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων θα παράσχει αντεγγυήσεις για εγγυήσεις της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε., που θα χορηγηθούν σε ελληνικές επιχειρήσεις κατά την περίοδο 25.10.2004 - 31.12.2005. Στα εγγυημένα από την ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. δάνεια, και όταν υπάρχει αντεγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, θα ισχύουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* Το ποσοστό κάλυψης σε δάνεια διάρκειας τριών ετών και άνω, των προγραμμάτων 1, 2 και 3, θα είναι 70%.

* Το ίδιο ποσοστό κάλυψης (70 %) θα ισχύει και για μικροδάνεια διάρκειας 1,5 έτους και άνω του προγράμματος 4 (μικροδάνεια).

* Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης και εφόσον η ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.δεν παραιτείται της ένστασης διζήσεως, θα καλύπτονται τόκοι 18 μηνών επί της ανεξόφλητης οφειλής κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης.

- Σύμβαση Συνεργασίας με 16 συνεταιριστικές τράπεζες (Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Δράμας, Ιωαννίνων, Ν. Τρικάλων, Ν. Κοζάνης, Έβρου, Ν. Πιερίας, Δωδεκανήσου, Σερρών, Λέσβου - Λήμνου, Λαμίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Καρδίτσας, Αχαϊκή και Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα) και την Τράπεζα Αττικής.

- Μείωση ποσοστού προμήθειας: Από 1ης Οκτωβρίου 2004, η ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. μείωσε δραστικά τα ανώτατα κλιμάκια των προμηθειών της έως και 0,63%, με σκοπό να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσφύγουν στον τραπεζικό δανεισμό με την εγγύηση της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.) έχει ως αποστολή τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ελληνικών βιώσιμων, δυναμικών και ελπιδοφόρων μικρών επιχειρήσεων στη χρηματοπιστωτική αγορά. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του ΤΕΜΠΜΕ ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει συγχρηματοδοτηθεί κατά 67% από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 33% από το Ελληνικό Δημόσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα