Βουλγαρία: «Πράσινο φως» για το τρίτο δίκτυο GSM

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2004 21:50

Υστερα από μία δεκάωρη συνεδρίαση, η Επιτροπή Υπεράσπισης του Ανταγωνισμού (ΕΥΑ) της Βουλγαρίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία, ότι «δεν υφίσταται κρατική βοήθεια κατά την παραχώρηση της άδειας ανάπτυξης του τρίτου δικτύου κινητής τηλεφωνίας του τύπου GSM στη Βουλγαρία δίχως πλειστηριασμό και διαγωνισμό και με μείωση των 75 % της πρωταρχικής τιμής».

Με τον τρόπο αυτό η ΕΥΑ έδωσε ουσιαστικά το «πράσινο φως» στην ανάπτυξη του τρίτου δικτύου GSM από τον πρώην Εθνικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών (ΒΟΤ), το 65% του οποίου εξαγόρασε τον περασμένο Ιούνιο το αμερικάνικο επενδυτικό ταμείο Advent International έναντι 230 εκατομμυρίων ευρώ. Τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε χορηγηθεί στον κρατικό οργανισμό η άδεια του τρίτου GSM, έναντι 54 εκατ. λέβα (περίπου 27 εκατ. ευρώ). Τα καθαρά κέρδη του ΒΟΤ για το 2003 ήταν 125 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή συνεδρίαση της ΕΥΑ συγκλήθηκε κατόπιν ένστασης της βουλγάρικης «Γλόμπουλ», που είναι θυγατρική του ΟΤΕ, και της άλλης εταιρείας - χειριστού δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM, της «Εμτελ», την οποία ελέγχουν αυστριακά κεφάλαια.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα