Dell: 25% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Μετά το χαμηλότερο κόστος εξαρτημάτων για pc και τη ζήτηση για εκτυπωτές
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2004 08:02

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 25%, αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους για εξαρτήματα προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης για εκτυπωτές, εμφάνισαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής pc στον κόσμο, Dell Inc.

Tα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 846 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή, έναντι 677 εκατ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 18% και διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων του Αυγούστου, φθάνοντας στα 12,5 δισ. δολάρια.

Ο επικεφαλής της Dell, Kevin Rollins, είπε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, ότι βρίσκεται 12 μήνες μπροστά από το σχέδιο, να επιτύχει τον στόχο ετήσιων πωλήσεων ύψους 60 δισ. δολ. μέχρι το 2007. Η Dell, προσέλαβε φέτος 7.000 υπαλλήλους, προκειμένου να δημιουργήσει νέα κέντρα διανομής και σχεδιάζει να δημιουργήσει νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ, με στόχο την απόσπαση μεριδίου από την υπ'αριθμόν δύο εταιρεία του κλάδου, Hewlett-Packard Co. Τα κέρδη της και οι πωλήσεις της το τρέχον τρίμηνο, θα διαμορφωθούν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

«Αυτό είναι ένα ακόμη καλό τρίμηνο για την Dell», ανέφερε ο Brent Bracelin, οικονομικός αναλυτής της Pacific Crest Securities, στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, ο οποίος κατατάσσει τις μετοχές της εταιρείας στο «outperform».

Το τρέχον τρίμηνο, η διοίκηση της Dell, εκτιμά, ότι οι πωλήσεις της θα σημειώσουν αύξηση 17%, φθάνοντας τα 13,5 δισ. δολ., καθώς οι φορτώσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά της κέρδη θα είναι 36 σεντς ανά μετοχή, εντός των προβλέψεων των 26 οικονομικών αναλυτών της Thomson Financial.

Οι μετοχές της Dell σημείωναν άνοδο 77 σεντς, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 38,02 δολ. η μία, στη διευρυμένη διαπραγμάτευση. Κέρδιζαν 40 σεντς, φθάνοντας στα 37,25 δολ., στις 4 μ.μ., στο Nasdaq της Ν. Υόρκης, τοπική ώρα, ενώ στο σύνολο του έτους έχουν κερδίσει συνολικά ποσοστό 9,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα