Dionic: Αισιοδοξία για συμφωνία με πιστωτές

Μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 14:26
UPD:14:28
DIONICGROUP

Τα επιχειρηματικά πλάνα του ομίλου Dionic και το νέο πρόγραμμα επενδύσεων παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δήμος Βατικιώτης, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ακολουθήσει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για αναδιάρθρωση των δανείων.

Όπως είπε ο κ. Βατικιώτης, η διοίκηση έχει δημιουργήσει ένα δομημένο σχέδιο ανασυγκρότησης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο πιστοποιημένο από την Grant Thornton, και ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης επεξεργασμένο από την Deloitte.

Αυτά περιλαμβάνουν τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν, ποιες πρέπει να γίνουν άμεσα και ποιες πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να διασφαλιστεί κατ’ αρχάς η βιωσιμότητα του Ομίλου και στη συνέχεια η ανάπτυξή του.

Η πρώτη ενέργεια που περιλαμβάνεται σε αυτές είναι η ανάγκη για ΑΜΚ, ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία έχει αποφασιστεί και υλοποιείται. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 6.352.500 ευρώ και θα διαιρείται σε 21.175.020 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα τόσο για να ενισχυθούν οι δραστηριότητες θυγατρικών εταιρειών, όσο και να ενισχύσουν με κεφάλαιο κίνησης την οικονομική θέση της μητρικής εταιρείας Dionic Α.Ε.Β.Ε. και να της επιτρέψουν να προχωρήσει στην υλοποίηση της επιχειρησιακής της ανασυγκρότησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Βατικιώτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφερόμενος στους βασικούς άξονες ανάπτυξης του ομίλου. Ειδικότερα, τόνισε ότι η Dionic δίνει ιδιαίτερη έμφαση και ενισχύει τις τεχνολογικές της δραστηριότητες, καθώς και τις προοπτικές τους. Επίσης, μετασχηματίζει υφιστάμενες δραστηριότητες, αξιοποιώντας τη τεχνολογία.

Την ίδια στιγμή, ο σχεδιασμός της τοποθέτησης της Dionic σε νέες δραστηριότητες, σύμφωνα με τον κ. Βατικιώτη, επικεντρώνεται σε δύο κύριους άξονες: στο εξαγωγικό εμπόριο τροφίμων και στην προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό στη χώρα μας, με στόχο η δραστηριοποίηση του ομίλου, εφόσον ολοκληρωθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης, να επεκτείνεται στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον σε τρεις Ηπείρους- την Ευρώπη, την Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική.

Στην πορεία της υλοποίησης αυτών των σχεδίων, η διοίκηση του ομίλου είναι ανοικτή σε στρατηγικές συνεργασίες, σε κάποιες περιπτώσεις, δε, υπάρχουν ώριμες συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΙΟΝ



Σχολιασμένα