Μείωση των τιμών ενέργειας ζητούν οι βιομηχανικοί καταναλωτές

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 13:36
UPD:13:38
EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι βιομηχανικοί καταναλωτές ζητούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας και τη θέσπιση ανταγωνιστικών τιμολογίων ενέργειας.

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας ζητεί εκ νέου η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

Επίσης, οι βιομηχανικοί καταναλωτές ζητούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας και τη θέσπιση ανταγωνιστικών τιμολογίων ενέργειας.

«Ζητάμε την εφαρμογή μία εθνικής ενεργειακής πολιτικής που θα δίνει στην εγχώρια βιομηχανία ένα τελικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας εφάμιλλο με εκείνο που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς ανταγωνιστές μας», αναφέρει η ΕΒΙΚΕΝ σε ανακοίνωσή της. «Σε διαφορετική περίπτωση οι μεταποιητικές επιχειρήσεις με γνώμονα την προστασία των χιλιάδων εργαζομένων τους θα αντιδράσουν», προσθέτει.

Η ΕΒΙΚΕΝ υποστηρίζει επίσης πως, ενώ δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι βιομηχανίες απειλούνται με νέες μεγάλες αυξήσεις στις ρυθμιστικές χρεώσεις (ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ) και, συγχρόνως, διατηρούνται οι υπερβολικά υψηλοί Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στην ενέργεια.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα