Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον ΑΔΜΗΕ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 15:54
UPD:15:57
ICON /ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Το νομοσχέδιο προβαίνει σε τροποποιήσεις διατάξεων που απλοποιούν τη διαδικασία του πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της  ΑΔΜΗΕ ΑΕ από τη ΔΕΗ.

 Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα, στην ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.».

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έρχεται σε συνέχεια της Πράξης του υπουργικού συμβουλίου για την Έγκριση Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και εξειδικεύει λεπτομέρειες του σχετικού σχεδίου.

Παράλληλα, επικαιροποιεί τα χρονοδιαγράμματα και ρυθμίζει θέματα του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) από τη ΔΕΗ, όσον αφορά στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο προβαίνει σε τροποποιήσεις διατάξεων που απλοποιούν τη διαδικασία του πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της  ΑΔΜΗΕ ΑΕ από τη ΔΕΗ και συγκεκριμενοποιούν την απόκτηση από το Ελληνικό Δημόσιο ποσοστού 34% στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας, διασφαλίζοντας την ύπαρξη καταστατικής μειοψηφίας.

Επίσης, τίθεται το πλαίσιο και προβλέπονται οι όροι υπό τους οποίους είναι δυνατή η παροχή εμπιστευτικών πληροφοριών που κατέχει ο ΑΔΜΗΕ προς τη ΔΕΗ και τους προεπιλεγέντες επενδυτές. Παράλληλα, ρυθμίζονται ζητήματα πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα αναφορικά με τα ακίνητα του ΑΔΜΗΕ, ενώ παρατείνεται η προθεσμία για τη μεταγραφή των ακινήτων του ΑΔΜΗΕ μετά το διαχωρισμό του από τη ΔΕΗ

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στις 8:00.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα