Γ. Προβόπουλος: Απαρχή μιας ανοδικής περιόδου το 2014

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 13:55
UPD:13:56
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Αισιόδοξος ότι το 2014 «θα είναι η απαρχή μιας ανοδικής περιόδου», αρκεί «να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά» εξέφρασε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, παραδίδοντας στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική του 2013.

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, το βασικό μήνυμα της Έκθεσης είναι ότι «το 2013 κλείνουμε τέσσρα χρόνια σκληρών προσπαθειών και θυσιών από τον ελληνικό λαό, έχουμε διανύσει ένα μεγάλο μέρος της απόστασης που έπρεπε να κάνουμε, απομένει βεβαίως κάποιος δρόμος ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια».

Βεβαίως, πρόσθεσε, «θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα πρέπει να μην αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις αλλά στα πλαίσια μιας εθνικής συνεννόησης να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε καλύτερα το μέλλον της χώρας μας που μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξο».

Τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας υπογράμμισε με τη σειρά του και ο κ. Μεϊμαράκης, παραλαμβάνοντας την Έκθεση. «Για να μπορέσει να λειτουργήσει θετικά η οικονομία,  βασική παράμετρος είναι η πολιτική σταθερότητα. Αν υπάρχουν προβληματικές πολιτικές που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα και στην κοινωνική συνοχή και στην ομαλή πολιτική εξέλιξη, τότε δεν μπορεί να υπάρχει σοβαρή οικονομική πολιτική για να γίνουν μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε για να προσθέσει:

«Έχουμε διανύσει με θυσίες ένα πολύ μεγάλο μέρος της απόστασης, είναι κρίμα να χαθούν αυτές οι προσπάθειες, έχουμε δύσκολο δρόμο, και εμείς και η Ευρώπη.  Είναι κρίμα να χαθούν όλα, μέσα σε άγονες αντιπαραθέσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα