Dow Jones: 519 εκατ. δολ. για την εξαγορά της MarketWatch Inc.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2004 08:27

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της MarketWatch Inc., αντί του ποσού των 519 εκατ. δολ. σε μετρητά, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην παροχή οικονομικών πληροφοριών, έκλεισε η Dow Jones & Co.

Η εταιρεία θα καταβάλλει το ποσόν των 18 δολ. για κάθε μία μετοχή της MarketWatch, σε μια συμφωνία, που πρόκειται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Dow Jones. Η εταιρεία θα συγχωνεύσει τα Web sites, MarketWatch.com και BigCharts.com, τα οποία προσφέρουν οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες σε περίπου οκτώ εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, με το δίκτυο της Wall Street Joulnal Online, το οποίο έχει περίπου τρία εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Η Bloomberg LP, η μητρική εταιρεία του Bloomberg News, ανταγωνίζεται την MarketWatch.com και η Dow Jones πουλά οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες.

Οι μετοχές της Dow Jones έκλεισαν τέσσερα σεντς χαμηλότερα, φθάνοντας στα 45 δολ. η μία στο New York Stock Exchange την περασμένη Παρασκευή. Οι μετοχές της φέτος, έχουν χάσει συνολικά ποσοστό της τάξης του 9,7% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα