ΑΒΝ Αmro : Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι οι πιο ελκυστικές

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 15:32
UPD:15:35
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Η ABN Amro προχώρησε σε μείωση της έκθεσής της στις κυκλικές μετοχές, μετά την πρόσφατη ισχυρή απόδοση τους και συνιστά στους επενδυτές περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους, έτσι ώστε να μειώσουν το ρίσκο.

Ωστόσο, η τράπεζα παραμένει “overweight” στις μετοχές , και προτιμά την Ευρώπη καθώς οι αποτιμήσεις στην περιοχή είναι πιο ελκυστικές τόσο σε σχέση με άλλες αγορές όσο και σε σχέση με τους ιστορικούς μέσους όρους .

" Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να κερδίζει δύναμη και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια θα συνεχίσουν να επιμένουν, λόγω του πολύ χαμηλού πληθωρισμού . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ελκυστικότητα των μετοχών να συνεχιστεί και το 2014, όπως σημειώνει ο Ντιντιέ Ντουρέ, επικεφαλής επενδύσεων της ABN Amro.

Oι τρέχουσες συνθήκες στηρίζουν την διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου και τη μείωση του ρίσκου, όπως προσθέτει.

Η τράπεζα προτείνει τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών που προσφέρουν υψηλά μερίσματα και που βρίσκονται υπό πίεση για να αυξήσουν την αξία των μετόχων μέσω επαναγοράς μετοχών ή εταιρικών αναδιαρθρώσεων, όπως η ολλανδική SBM Offshore, ελβετική εταιρεία τροφίμων Nestle και η φαρμακευτική εταιρία Novartis.

Η τράπεζα αναβαθμίζει τον κλάδο των βασικών καταναλωτικών αγαθών και τις τηλεπικοινωνίες σε “ουδέτερη” στάση από “underweight” και γυρίζει σε “overweight” τη στάση της στους κλάδους λογισμικού και υπηρεσιών .
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα