Μείωση 3,5% των πωλήσεων αυτοκινήτων στη Δ. Ευρώπη

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 10:04

ΜΕΙΩΣΗ 3,5% σημείωσαν τον Οκτώβριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη. Τις χαμηλότερες πωλήσεις εμφάνισε η by PSA Peugeot Citroen και η General Motors Corp., καθώς ο περιορισμός της ανάπτυξης και η αύξηση της ανεργίας, αποθάρρυναν τους καταναλωτές από τις μεγάλες αγορές.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν στο 1,14 εκατ. οχήματα έναντι 1,18 εκατ. οχημάτων, τον Οκτώβριο του 2003, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της European Automobile Manufacturers Association. Το δεκάμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1%, φθάνοντας στα 12,3 εκατ. οχήματα. Οι λιγότερες εργάσιμες ημέρες τον Οκτώβριο σε μερικές χώρες, επηρέασαν αρνητικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Η οικονομία των 12 χωρών της Ευρώπης, που συναλλάσσονται με το ευρώ, αναπτύχθηκε κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο και με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, περιόρισαν την παγκόσμια ζήτηση, ωθώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μειώσει την πρόβλεψή της για το τρέχον τρίμηνο. Ειδικότερα, προέβλεψε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα είναι περίπου στο 0,4% από το 0,5%.

Η ανεργία στην ευρωζώνη, διατηρήθηκε στο 8,9% για 19ο μήνα, τον Σεπτέμβριο. Η ανεργία στη Γερμανία ήταν 10,7% τον Οκτώβριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1999, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Ο αριθμός των ανέργων στη χώρα, αυξήθηκε για ένατο συνεχόμενο μήνα κατά 12.000 ανθρώπους, φθάνοντας τα 4,46 εκατ. ανέργους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα