Διατήρηση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% και πολιτική σταθερότητα ζητεί ο ΣΕΤΕ

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 15:07
UPD:15:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Δεν είναι σοβαρό μια χώρα να αλλάζει κάθε 4 μήνες τους φορολογικούς της συντελεστές», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης (φωτογραφία αρχείου).

Την ανάγκη για ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο και πολιτική σταθερότητα στη χώρα επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, σε σημερινή εκδήλωση.

Η διατήρηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% είναι ένα πρώτο βήμα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η πρόταση του ΙΟΒΕ για flat tax 20% θα αποτελούσε μεγάλο άλμα. Τυχόν αύξησή του θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, δήλωσε, αφού τα συμβόλαια με τους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες έχουν ήδη υπογραφεί.

«Δεν είναι σοβαρό μια χώρα να αλλάζει κάθε 4 μήνες τους φορολογικούς της συντελεστές» σημείωσε σχετικά.

Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι, εφόσον η χώρα παραμείνει σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και νέο έτος ρεκόρ για τον τουρισμό, με τον ΣΕΤΕ να θέτει και επίσημα τον στόχο των 18 εκατ. διεθνών αφίξεων και των 13 δισ. ευρώ εσόδων για το 2014.

Όπως υποστήριξε, ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με το σύνολο του τραπεζικού κλάδου και την ΤτΕ για να βρεθεί ο κοινός τόπος, αλλά και τρόπος για να επανεκκινηθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση στις βιώσιμες και υγιείς τουριστικές επιχειρήσεις.

Το 2014 θα είναι η χρονιά στην οποία ο ΣΕΤΕ θα κάνει μια δυναμική αλλαγή πλεύσης, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι οι δύο βασικοί βραχίονες (Marketing Greece και Ινστιτούτο ΣΕΤΕ)  βρίσκονται σε λειτουργία και μέσα στο 2014 θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα των ενεργειών τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα