Zurich Financial: Μείωση των κερδών το γ' τρίμηνο

Εξ αιτίας των τυφώνων που αύξησαν τις αιτήσεις για αποζημιώσεις
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2004 09:13

ΜΕΙΩΣΗ, για πρώτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, αποτέλεσμα του υψηλού κόστους από τους τυφώνες, που έπληξαν τις ΗΠΑ, εδώ και έναν αιώνα, εμφάνισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελβετίας, Zurich Financial Services AG.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 31%, φθάνοντας στα 454 εκατ. δολ. έναντι 658 εκατ. δολ. το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, που έγιναν, μετά τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το εννεάμηνο. Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις των εννέα οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι, αυτά θα ανέλθουν σε 427 εκατ. δολάρια.

Η Zurich Financial, όπως και η μεγαλύτερη από αυτήν, ανταγωνίστριά της, Allianz AG, επηρεάστηκε αρνητικά, μετά τις αιτήσεις για αποζημιώσεις, καθώς οι τυφώνες που έπληξαν την Καραϊβική και τις ΗΠΑ από τις 10 Αυγούστου έως τις 27 Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν ζημίες περίπου 30 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Munich Re, την εβδομάδα που πέρασε. Το κόστος από τους τυφώνες της Zurich Financial ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. δολάρια.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, ανακοίνωσε 8% μείωση των καθαρών της κερδών το τρίμηνο, μετά τις αιτήσεις ύψους 216 εκατ. ευρώ (280 εκατ. δολ.) για αποζημιώσεις από τους τυφώνες, ενώ στις 8 Νοεμβρίου, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, η Munich Re, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της στο σύνολο του 2004, μετά από τις αποζημιώσεις ύψους 550 εκατ. ευρώ, που πρέπει να καταβάλλει μετά τις ζημίες που προκάλεσαν οι τυφώνες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Οι τυφώνες, έθεσαν τέλος στην κερδοφορία των δύο ετών και σε τριμηνιαία βάση της Zurich Financial, η οποία επέστρεψε πέρυσι στην κερδοφορία μετά από ζημίες ρεκόρ το 2002.

Ο επικεφαλής της, James Schiro, 58 ετών, κατήργησε 5.000 θέσεις εργασίας και πούλησε περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,3 δισ. δολ., από τη στιγμή ανάληψης της θέσης τους, τον Μάϊο του 2002.

Οι μετοχές της Zurich Financial έχουν σημειώσει φέτος άνοδο σε ποσοστό 1,3%, την ίδια άνοδο που έχουν σημειώσει οι μετοχές των 26 εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα