Πορτογαλία: Αδιάλλακτη η τρόικα καταγγέλλουν τα συνδικάτα

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 19:43
UPD:19:57

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχαν σήμερα τα εργατικά συνδικάτα και οι ενώσεις εργοδοτών της Πορτογαλίας, οι οποίοι μετά το πέρας της συνάντησης κατήγγειλαν τους εκπροσώπους των δανειστών τους ως αδιάλλακτους.

 «Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να συνεχίσει να αποικίζεται από μια πολιτική (…) που οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική κατάρρευση», δήλωσε ο Αρμένιο Κάρλος, ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGTP, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της αποστολής της τρόικας.

«Μας είπαν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα και δεν έδειξαν καμία ένδειξη ότι είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε μια ελάφρυνση της λιτότητας», σημείωσε η Λουσίντα Νταμάσο, η πρόεδρος του UGT, του άλλου βασικού εργατικού συνδικάτου της χώρας.

Η πολιτική λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, δήλωσε ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πορτογαλικών Επιχειρήσεων (CIP) Αντόνιο Σαράιβα.

Επίσης οι κοινωνική εταίροι της Πορτογαλία κατηγόρησαν την τρόικα για διγλωσσία, αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις από τις Βρυξέλλες της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχθηκε ότι η τρόικα ζήτησε από την Πορτογαλία και την Ελλάδα πολλή δημοσιονομική προσαρμογή, πολύ γρήγορα

Όπως τόνισε ο Σαράιβα, αν και οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Πορτογαλία παραδέχθηκαν ότι υποτίμησαν τις επιπτώσεις της ύφεσης, παράλληλα δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να διορθώσουν την πορεία του προγράμματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα