Mε απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 19:22
UPD:19:28
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τα βήματα της Wall Street, καθώς η συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Fed θα περιορίσει σύντομα το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας.

Ο FTSEurofirst 300 έκλεισε 0,46% χαμηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 0,24%, ο DAX κατέγραψε πτώση 0,41%, ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,11%, ενώ στο -0,84% και στο -1,44% έκλεισαν ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

Χθες στις ΗΠΑ , οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε συμφωνία στο Κονγκρέσο για τη μείωση των αυτόματων περικοπών δαπανών καθώς και τη μείωση του ελλείμματος, με χρηματόδοτηση ύψους 23 δισ. δολαρίων για τα επόμενα δύο χρόνια .

Η συμφωνία ώθησε υψηλότερα τις μετοχές του κλάδου της άμυνας, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές, αφαιρέθηκε μία σημαντική πηγή αβεβαιότητας γύρω από τις αμερικάνικες στρατιωτικές δαπάνες.

Οι μετοχές του κλάδου της αεροναυπηγικής και των αμυντικών επιχειρήσεων BAE Systems και EADS έκλεισαν 2,55% και 7,48% υψηλότερο, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland υποχώρησε 2,91% μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, ύστερα από μόλις 10 εβδομάδες παραμονής στα καθήκοντά του.

Η μετοχή της Lloyds Banking Group σημείωσε απώλειες 1% μετά το πρόστιμο ύψους 28 εκατ. στερλίνων που της επέβαλε η FCA για «σοβαρές ελλείψεις» σε ό,τι αφορά την διαδικασία των πωλήσεων.

Οι μετοχές της Inditex υποχώρησαν 1,14% παρά τα καλά αποτελέσματα κερδοφορίας γ' τριμήνου που ανακοίνωσε νωρίτερα.

Τέλος, οι μετοχές της Axel σημείωσαν άνοδο 1,12% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι άγγιξε τους 150.000 συνδρομητές για την online έκδοση της Bild.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα