GM: Τέλος η παραγωγή στην Αυστραλία από το 2017

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 09:53
UPD:10:23
REUTERS/© Mick Tsikas / Reuters

Την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Αυστραλία από το 2017 ανακοίνωσε η General Motors, επικαλούμενη το υψηλό κόστος και τη μεγάλη άνοδο που έχει σημειώσει το νόμισμα της χώρας.

Όπως παρατηρεί το Reuters, η απόφαση αυτή της Νο2 αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο να κλείσει τα εργοστάσιά της στη Νότια Αυστραλία και στη Βικτώρια αποτελεί το τελευταίο «χτύπημα» στην βιομηχανία της χώρας, και ειδικότερα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

«Όπως και να βάλουμε τα νούμερα, το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μας σχέδιο να κατασκευάζουμε και να συναρμολογούμε αυτοκίνητα σε αυτή τη χώρα απλά δεν είναι βιώσιμο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Μάικ Ντεβερό.

EURONEWS

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της GM Νταν Άκερσον, η απόφαση φανερώνει τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η βιομηχανία αυτοκινήτου της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένης της παρατεταμένης ανόδου του αυστραλιανού δολαρίου, του υψηλού κόστους παραγωγής και της μικρής, τμηματοποιημένης και εξαιρετικά ανταγωνιστικής εγχώριας αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα