Hilton: 19% υψηλότερα κέρδη το τετράμηνο

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2004 09:46

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 19%, σημείωσαν το τετράμηνο μέχρι και τον Οκτώβριο, τα καθαρά κέρδη της Hilton Group Plc, της διαχειρίστριας εταιρείας των ομώνυμων ξενοδοχείων εκτός των ΗΠΑ, αποτέλεσμα της ανάκαμψης του κλάδου των καταλυμάτων, σε διεθνές επίπεδο.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, αυξήθηκαν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2004, μετά την αύξηση των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο, σε ποσοστό 2,3% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία δεν ανακοίνωσε το ύψος των πωλήσεων για την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.

Η Hilton ευνοήθηκε από την ανάκαμψη των ταξιδίων διεθνώς, μετά την τριετή συρρίκνωση που γνώρισε, μέχρι το 2003. Η αύξηση των κερδών ενδέχεται να υποχωρήσει το δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών της Bear, Stearns & Co. στο Λονδίνο, κατά 18%.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 400 ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένου και του αντίστοιχου κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως και οι τοπικές ανταγωνίστριές της, σαν την Intercontinental Hotels Group Plc, γεμίζουν όλο και περισσότερα δωμάτια από το τέλος του προηγούμενου έτους, μετά τον πόλεμο στο Ιράκ και την επιδημία του συνδρόμου της άτυπης πνευμονίας στην Ασία και τον Καναδά. Η Millennium & Copthorne Plc, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Biltmore στο Λος Αντζελες, ανακοίνωσε, ότι, το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της υπερτριπλασιάστηκαν.

Ο αριθμός των ταξιδιωτών στο εξωτερικό, αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 12% το οκτάμηνο του 2004, έναντι μείωσης 1,2% στο σύνολο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Σημειώνεται, ότι, την εβδομάδα που πέρασε, η Hilton ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση 12 από τα 77 συνολικά ξενοδοχεία που διαχειρίζεται στη Βρετανία. Το ίδιο κάνει η InterContinental and Whitbread Plc, ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων Marriott στη Βρετανία, προκειμένου να βελτιώσουν τα έσοδα από τις επενδύσεις τους με τη διαχείριση των ξενοδοχείων, παρά μέσω της κυριότητάς τους.

Η InterContinental, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας των ξενοδοχείων Holiday Inn, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο, ότι θα πουλήσει ξενοδοχεία αξίας 1,3δ δισ. λιρών Αγγλίας. Η εταιρεία, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την ερχόμενη Τρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα