SABMiller: Υπερδιπλάσια κέρδη το α' εξάμηνο της χρήσης

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2004 10:44

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, η τέταρτη σε μέγεθος ζυθοποιΐα στον κόσμο, SABMiller Plc, μετά την αύξηση των εσόδων της στη Νότια Αφρική και τη ζήτηση της μπύρας Miller Lite στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την πώληση μεριδίου που κατείχε σε κινεζική ζυθοποιΐα.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 699 εκατ. δολ. ΗΠΑ, 56 σεντς ανά μετοχή το εξάμηνο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, από 308 εκατ. δολ. ή 25,3 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η ζυθοποιΐα, επεκτείνεται στην Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς κατανάλωση μπύρας στη Δυτική Ευρώπη υποχωρεί. Η SABMiller, αναπτύσσεται επίσης στη Ν. Αφρική, όπου η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ραντ, αυξάνει την ανάπτυξη των κερδών.

Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει συνολικά αύξηση της τάξης του 46% φέτος, τη μεγαλύτερη μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Beverages, ενώ ακολουθεί η ανταγωνίστριά της, InBev.

«Η SABMiller θα έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στον κλάδο των ποτών παγκοσμίως το επόμενο έτος», ανέφερε ο Anthony Geard, αναλυτής της Investec Securities στο Λονδίνο, ο οποίος κατέταξε τις μετοχές, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, στο «hold».

Η εταιρεία, παραγωγός της Miller Genuine Draft και της Pilsner Urquell, αποκομίζει περίπου το 75% των κερδών της από τις αναδυόμενες αγορές, τη στιγμή που η Inbev, εισπράττει περίπου το 50% των κερδών της από τις αντίστοιχες αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse First Boston.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα