Προηγείται η γιορτή

Τάσεις σταθεροποίησης στις αγορές
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2004 00:01
UPD:06:19

«ΑΝΑΣΑ» πήρε χθες η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών, αναμένοντας τη νέα φάση ανόδου τις προσεχείς εβδομάδες. «Οι επενδυτές μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους μέχρι την ημέρα της αργίας των Ευχαριστιών, καθώς δεν έχουν να χάσουν πολλά αυτή τη στιγμή», αναφέρουν αναλυτές.

Οι μετοχές του τομέα προϊόντων καπνού προσέφεραν κάποιο στήριγμα στην αγορά, από τη στιγμή που αμερικανικό ομοσπονδιακό εφετείο εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με τον εάν η αμερικανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πιέσει τις καπνοβιομηχανίες για να καταβάλουν πρόστιμα στο πλαίσιο της δίκης που έχει αρχίσει.

Η μετοχή της Altria Group ενισχύθηκε 2,7%, μετά την αναβάθμιση του μητρικού ομίλου της Philip Morris USA, της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας των ΗΠΑ, από τη Goldman Sachs.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), κέρδισε συνολικά 22,98 μονάδες, ποσοστό 0,22%, φθάνοντας στις 10.572,55 μονάδες. Με άνοδο 4,60 μονάδων, ποσοστό 0,22%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 2.104,28 μονάδες.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές παρέμειναν σχεδόν σε στάσιμα επίπεδα, μετά τα μεικτά στοιχεία που ανακοίνωσαν εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Credit Agricole και η SAB Miller, ενώ αντίθετα οι μετοχές τηλεπικοινωνίας συνεχίζουν την πρόσφατη κούρσα ανόδου.

Ο δείκτης DJ Stoxx του τομέα τηλεπικοινωνιών ενισχύθηκε 1,1%, με αποτέλεσμα τα κέρδη του από τα μέσα Αυγούστου μέχρι σήμερα να έχουν αυξηθεί περισσότερο από 18%, καθώς οι αγοραστές στοιχηματίζουν ότι οι αυξήσεις των μερισμάτων και η επαναγορά μετοχών θα συνεχιστούν.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 1.037 μονάδες, μόλις τρεις μονάδες χαμηλότερα από τα υψηλά 28 μηνών, ενώ ο DJ Euro Stoxx 50 υποχώρησε οριακά, μόλις 0,2%.

Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole ήταν από τις εταιρείες που άσκησαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, με τη μετοχή της να υποχωρεί 6%, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματά της δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Αντίθετα, η μετοχή της SAB ενισχύθηκε 2,7%, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματά της.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έχασε τα αρχικά κέρδη του, κλείνοντας με πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν μεγάλους εξαγωγικούς ομίλους, ειδικά αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστές ανταλλακτικών μερών, εξαιτίας των ανησυχιών για ισχυροποίηση του γιεν.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα