Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc., μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου, γεγονός που περιόρισε τις ανησυχίες, ότι η αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό θα μειωθεί, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, που είχε ως αποτελέσμα περισσότερα χρήματα για δαπάνες στις τσέπες των καταναλωτών.

«Η ισχυροποίηση του γιέν αποτελούσε τη μεγαλύτερη ανησυχία για τους εξαγωγείς. Ετσι, με την υποχώρησή του, βλέπουμε ότι η αγορά ανακουφίζεται», ανέφερε ο Koichiro Suzuki, ο οποίος διαχειρίζεται 1,9 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Sompo Japan Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι πρόσφατες μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου, καθιστούν πιο άνετους τους επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορές. Ακόμη είμαι υπέρ των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών, οι οποίες προβλέπω ότι θα κινηθούν ανοδικά».

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε 0,6%, φθάνοντας στις 11.145,52 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο και ο Topix σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 1.114,03 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, να αποτελούν το 1/3 των συνολικών του κερδών. Ο Nikkei, βρίσκεται 1,1% υψηλότερα μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα και ο Topix έχει κερδίσει συνολικά ποσοστό 0,9%.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi, έχανε 0,8%, φθάνοντας στις 869,06 μονάδες, μετά την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας, ότι η ανάπτυξη της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Οι μετοχές της Koomkin Bank, της μεγαλύτερης δανείστριας της χώρας, σημείωναν απώλειες. Οι μετοχές της BHP Billiton, οδηγούσαν σε πτώση τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών στην Αυστραλία.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 96,51 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη για πέμπτη εβδομάδα. Αυτή η συνεχόμενη άνοδος, θα είναι η μεγαλύτερη που σημείωσε ο δείκτης από τα κέρδη που σημείωνε για έξι εβδομάδες μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου του 2003.

Ολοι οι δείκτες κινούντο ανοδικά στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, την Αυστραλία και τη Μαλαισία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα