Στόχος να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έως το Eurogroup

«Ο ρόλος του ΥΠΟΙΚ δεν είναι να είναι ευχάριστος»
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 14:58
UPD:15:51
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (φωτογραφία αρχείου).

To στόχο της κυβέρνησης να έχουν κλείσει τα προαπαιτούμενα έως τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημείωσε πάντως ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ τη Δευτέρα, καθώς, όπως είπε, το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν ανακοινώνει τέτοιες αποφάσεις. «... Αυτό που ελπίζουμε είναι να έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τότε» πρόσθεσε.

Όπως έγραφε και η «Ν», για την εκταμίευση της δόσης δεν απαιτείται νέα απόφαση του Εurogroup, ισχύει εκείνη του Ιουλίου, απλώς θα πρέπει να διαπιστώσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης ότι τηρήθηκαν τα προαπαιτούμενα και να εισηγηθεί στο ΕΤΧΣ την αποδέσμευση του ποσού.

Χθες αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημείωνε πως μόνη εκκρεμότητα για την εκταμίευση της δόσης είναι το ζήτημα της αναδιάθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

«Ο ρόλος του ΥΠΟΙΚ είναι να είναι αποτελεσματικός»

Κατά τα άλλα, ο κ. Στουρνάρας, ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, είπε πως «ο ρόλος του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι να είναι ευχάριστος αλλά να είναι αποτελεσματικός», σημειώνοντας πως «έχουμε ένα πολύ δύσκολο καθήκον μπροστά μας». Ανέφερε ακόμη πως ακούει την κριτική και τη λαμβάνει υπ' όψιν του όταν είναι δημιουργική.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, σε ερώτηση αν περιμένει κάποια έκπληξη κατά τη διαδικασία ψήφισής του το Σάββατο το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής απάντησε αρνητικά.

Την Πέμπτη η κυβέρνηση βρέθηκε σε κλοιό έντονων πιέσεων, δεχόμενη ομοβροντία αρνητικών δηλώσεων από κυβερνητικούς βουλευτές στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2014.

Τα βέλη των βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ στρέφονταν κατά της άρσης των πλειστηριασμών, σε περίπτωση που αυτή δεν εμπεριέχει προστατευτικές διατάξεις για τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Αντίστοιχη ήταν η κριτική πολλών κυβερνητικών βουλευτών και για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, με τα βέλη των περισσότερων να στρέφονται κατά του κ. Στουρνάρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα