Κέρδη στην Ευρώπη

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 12:27
UPD:13:51
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες πτώσης, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην ανακοίνωση των στοιχείων της αγοράς των ΗΠΑ, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurofirst 300 ενισχύεται 0,4%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,43%, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,58%, ο CAC 40 κινείται 0,42% υψηλότερα, ενώ στο -0,26% και στο -0,73% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

Oι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση προς το παρόν, αναμένοντας στις 15.30 ώρα Ελλάδας την ανακοίνωση των  στοιχείων για τα μισθολόγια στις ΗΠΑ - εκτός του γεωργικού κλάδου - τα οποία αναμένεται να «διαφωτίσουν» την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι τα στοιχεία θα δείξουν ότι προστέθηκαν 180.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, λιγότερες από τις 204.000 που δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο, και την ανεργία να μειώνεται στο 7,2% από 7,3%.

Οι traders ωστόσο κάνουν λόγο για υψηλότερο νούμερο, της τάξης των 200.000 νέων θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο, μετά και τα στοιχεία της ADP.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη επίσης προσπαθούν να «χωνέψουν» σήμερα τις προειδοποιήσεις της ΕΚΤ για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, με τον Μάριο Ντράγκι χθες να τονίζει πως ενδέχεται η περιοχή να βιώσει μία παρατεταμένη περίοδο πολύ χαμηλού πληθωρισμού.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της Berkley Group σημειώνει ράλι 9,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η κερδοφορία της για το σύνολο του έτους θα ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της ΤΝΤ υποχωρεί 4,5% μετά την ανακοίνωση PostNL ότι θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που έχει στην εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα