Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη, να οδεύει προς τις μεγαλύτερες απώλειες, σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co. κινήθηκαν πτωτικά, καθώς η διολίσθηση του δολαρίου, περιόρισε την αξία των εσόδων τους στις ΗΠΑ.

«Η πτώση του δολαρίου, προκαλεί απώλειες», ανέφερε ο Takashi Miyazaki, ο οποίος διαχειρίζεται 8,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχει κάποιος λόγος, που να σε πείθει να κάνεις αγορές μετοχών αυτήν την ώρα».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 2%, φθάνοντας στις 95,20 μονάδες, στις 12:55' μ.μ., ώρα Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 3 Ιουνίου. Οι μετοχές κινήθηκαν επίσης πτωτικά, καθώς οι τιμές του πετρελαίου για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, αναρριχήθηκαν κατά 5,4% στις 19 Νοεμβρίου, σημειώνοντας την υψηλότερη άνοδο, σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 2,6%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 17 Μαΐου, φθάνοντας στις 10.799,97 μονάδες. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi έχανε 2,2%, το μεγαλύτερο ποσοστό μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός.

Ολοι οι δείκτες στις ασιατικές αγορές κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και την Ινδονησία, οι οποίες άνοιξαν, μετά από μία εβδομάδα, που τα Χρηματιστήρια ήταν κλειστά, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα