Πτώση στη Wall Street

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 23:42
UPD:23:47
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με πτώση έκλεισε την Πέμπτη το  Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπειτα από την  ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η αμερικάνικη οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι αρχικά προβλεπόταν, ενισχύοντας την άποψη ότι η Fed θα προχωρήσει στο tapering νωρίτερα από το αναμενόμενο.

The Dow Jones υποχώρησε κατά 0,43% στις 15,821.51 μονάδες. Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Intel Corp και της Boeing Co/The, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Microsoft Corp και της JPMorgan Chase & Co.

Ο Standard & Poor's κινήθηκε πτωτικά  0.43% κλείνοντας  1,785.04 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0.12% στις 4,033.17 μονάδες.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Fed δεν αναμένεται να προχωρήσει σε tapering στην επόμενη συνεδρίασή της, σε δύο εβδομάδες.

Όπως προσθέτει, η διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής της Fed θα οδηγήσει σε ένα αρκετά εντυπωσιακό ράλι των μετοχών προς το τέλος του έτους, ωστόσο το 2014, λόγω του tapering, η άνοδος των μετοχών θα είναι πιο συγκρατημένη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα