Βιοχάλκο: Η μειοψηφία αποφασίζει για τις έξι δημόσιες προτάσεις

Καινοτόμος ελιγμός από τη διοίκηση - Καλεί τους μικρομετόχους να πάρουν θέση
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 07:00
UPD:08:59

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική».

To λόγο στους μετόχους μειοψηφίας δίνει η Βιοχάλκο ορίζοντας Εκτακτες Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις από αυτούς, όσον αφορά στην υποβολή ή μη υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για το σύνολο των μετοχών των εν λόγων εταιρειών από τη Βελγική Viohalco SA. 

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία, τόσο όσον αφορά στη σύλληψη όσο και στις επιπτώσεις αυτής. Εάν οι μέτοχοι πλειοψηφίας συμφωνήσουν με την άποψη του βασικού μετόχου, δηλαδή τη μη πραγματοποίηση υποχρεωτικών δημοσίων προτάσεων, τότε θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία γνωμάτευσε υπέρ των δημοσίων προτάσεων επικαλούμενη το συμφέρον των μετόχων μειοψηφίας. Δική τους αντίθετη απόφαση θα έρθει σε κόντρα με την εποπτική αρχή η οποία σίγουρα θα βρεθεί σε τουλάχιστον δύσκολη θέση.

Σήμερα, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή από πλευράς Βιοχαλκο ΑΕ πληροφοριακών σημειωμάτων για υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις επί των επτά θυγατρικών της, όπως σχετικώς είχε αποφανθεί προ εβδομάδων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

«Σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε να θιγούν οι μέτοχοι μειοψηφίας στις θυγατρικές μας εταιρείες από κάποια ενέργειά μας. Από την άλλη πλευρά, ενδεχόμενη διενέργεια δημοσίων προτάσεων θα προκαλούσε πιθανότατα μεγάλη αναστάτωση και επιπλέον απαιτούσε την εκ των προτέρων δέσμευση ενός ιδιαίτερα υψηλού ποσού, 192 εκατ ευρώ.

Επίσης, δεν υπήρχε εξαρχής επιθυμία διαγραφής των θυγατρικών μας από το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Σε όλη αυτή τη διαδικασία που είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε εξίσου καινοτόμα και να δώσουμε τον πρώτο λόγο στους μετόχους μειοψηφίας» δηλώνουν στη «Ν» κύκλοι προσκείμενοι στον Ομιλο Βιοχάλκο προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεδομένου ότι θα σεβαστούμε την όποια απόφαση του ανώτατου οργάνου που είναι η Γενική συνέλευση των μετόχων μας».

Περισσότερα στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα