Πτώση στη Wall Street

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 16:50
UPD:17:44
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η αμερικάνικη οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι αρχικά προβλεπόταν, ενισχύοντας την άποψη ότι η Fed θα προχωρήσει στο tapering νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,13% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,09%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς είναι τα στοιχεία από το μέτωπο της αγοράς εργασίας.

Σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οικονομολόγοι αναμένουν  ότι το Νοέμβριο δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ 180.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, από 204.000 τον Οκτώβριο. Ωστόσο υπάρχουν φόβοι πως τα νούμερα μπορεί να εκπλήξουν θετικά, μετά τα στοιχεία της ADP τα οποία έδειξαν ότι τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 215.000 θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Fed δεν αναμένεται να προχωρήσει σε tapering στην επόμενη συνεδρίασή της, σε δύο εβδομάδες.

Όπως προσθέτει, η διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής της Fed θα οδηγήσει σε ένα αρκετά εντυπωσιακό ράλι των μετοχών προς το τέλος του έτους, ωστόσο το 2014, λόγω του tapering, η άνοδος των μετοχών θα είναι πιο συγκρατημένη.

H μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 2,6%% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την China Mobile για τη διάθεση του iPhone στην κινεζική αγορά.

Η China Mobile είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, με πάνω από 700 εκατομμύρια συνδρομητές και αναμένεται να αρχίσει να διαθέτει τα iPhones αργότερα αυτό το μήνα, στις 18 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσαν δύο πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τα της συμφωνίας. Η China Mobile είναι μια από τις τελευταίες μεγάλες εταιρείες στον κόσμο που δεν προσφέρει το iPhone .

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα